Η Ταβέρνα "MEINTANI" πέτυχε να αναβιώσει ονειρεμένες στιγμές απόλαυσης και γεύσης μέσα από τον χρόνο, να αναδείξει μοναδικές αυθεντικές τοπικές συνταγές και να αποκτήσει την φήμη σαν τον παράδεισο της Πηλιορείτικης Γαστρονομίας. Βρίσκεται στην Ζαγορά-Πηλίου, απέχει 47 χλμ. από την πόλη του Βόλου. Διαθέτει αίθουσα ως 70 άτομα και αυλή, με μαγευτική θέα το Αιγαίο Πέλαγος και το καταπράσινο βουνό του Πηλίου.

Η κουζίνα στηρίζεται σε ντόπια υλικά και προϊόντα, στα φρέσκα υλικά που καλιεργούμε στον κήπο μας, στα ντόπια φρέσκα κρέατα, ψάρια, στις μοναδικές πατροπαράδοτες συνταγές και στα μαστόρικα χέρια της κυρίας Νίκης που μαγειρεύει. Η αίθουσα περιλαμβάνει ένα όμορφο περιβάλλον που κυριαρχεί το ξύλο με σύστημα θέρμανσης(σόμπα-τζάκι). Η αυλή της ταβέρνας μας είναι ένας μικρός χώρος με 6 τραπεζάκια για τούς καλοκαιρινούς μήνες .

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ

Το λάδι και τα υλικά του μαγειρέματος είναι όλα ντόπια και σπιτικά

loading...
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΜΕΖΕΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ
ΤΥΡΙΑ
ΟΥΖΟΜΕΖΕΔΕΣ
ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΠΙΤΕΣ
  • Χόρτα άγρια: ντόπιο ελαιόλαδο.
  • Μαρούλι: μαρούλι, κρεμμυδάκι, άνηθο, ελαιόλαδο ντόπιο.
  • Λάχανο: λάχανο, καρότο άνηθο, ελαιόλαδο ντόπιο.
  • Αγγουροντομάτα: ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι ξηρό, ελιές, ρίγανη, ελαιόλαδο ντόπιο.
  • Χωριάτικη:   ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι ξηρό, ελιές, ρίγανη, φέτα, ελαιόλαδο ντόπιο.
  • Ντομάτα με κρίταμα: εποχιακά άγρια χόρτα της περιοχής με ντόπιο ελαιόλαδο.
  • Βραστή σαλάτα καλοκαιρινή: φασολάκια φρέσκα βραστά, πατάτα, κολοκυθάκι, καρότο, πιπεριά με ελαιόλαδο η λεμόνι.
  • Τυροκαφτερή: φέτα, πιπεριά κόκκινη η πράσινη, ντόπιο ελαιόλαδο.
  • Τζατζίκι: γιαούρτι, αγγούρια, σκόρδο, ντόπιο ελαιόλαδο, μυρωδικά.
  • Ταραμοσαλάτα: ταραμάς, ψωμί, ντόπιο ελαιόλαδο, ξύδι.
  • Παντζάρια: ντόπιο ελαιόλαδο με ξύδι.
  • Ντολμαδάκια με κιμά: άγρια χόρτα, κρεμμυδάκια φρέσκα και ξηρά, κιμά, ρύζι.
  • Ντολμαδάκια γιαλατζί: ποικιλία άγριων χόρτων, φρέσκα και ξερά κρεμμυδάκια, άνηθο, μάραθο, μαϊντανό, ρυζάκι.
  • Χόρτα τσιγαριστά: ποικιλία αγρίων χόρτων, μυρωδικά, φρέσκια ντομάτα.
  • Κεφτεδάκια: φρέσκος κιμάς, διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά.
  • Φτεροκεφτέδες: βλαστοί τρυφερής φτέρης, φρέσκια ρίγανη, πατάτα, τυρί ντόπιο, μαϊντανό, κρεμμύδι.
  • Ριγανοκεφτέδες: Φρέσκια και ξερή ρίγανη, κρεμμυδάκι, πατάτα, κεφαλοτύρι, ταραμά. (αυγό από ψάρι σε επεξεργασία ).
  • Κολοκυθοκεφτέδες: κολοκυθάκια φρέσκα τριμμένα, μαϊντανό, κρεμμυδάκι, αυγό, γάλα, αλεύρι.
  • Κολοκυθοανθοί τηγανητοί: ανθοί κολοκύθας τηγανητοί.
  • Κολοκυθοανθοί γεμιστοί: κιμά, ρύζι, κρεμμυδάκια, μαϊντανό.
  • Λαχανοντολμάδες: λάχανο, φρέσκο κιμά, ρύζι, κρεμμυδάκια, μυρωδικά.
  • Χορτόπιτα: ποικιλία άγριων χόρτων, τυρί ντόπιο.
  • Κολοκυθοτυρόπιτα: κολοκύθα κίτρινη και τύρι.
  • Κολοκυθόπιτα γλυκιά:  κολοκύθα κίτρινη, ζάχαρη, κανέλα, αυγά.
  • Τυρόπιτα: τυρί ντόπιο, γάλα, αυγά ντόπια, σπιτικό φύλλο.
  • Πρασσόπιτα:  πράσσο, αυγά ντόπια, τυρί ντόπιο
  • Πατατές τηγανητές.
  • Το ιμάμ της Κυρά Νίκης ( ιμάμ μελιτζάνες ): φρέσκια ντομάτα, μελιτζάνες, σκόρδο, κρεμμύδι, λάδι ντόπιο, μυρωδικά.
  • Φασολάκια πράσινα μαγειρευτά: φασολάκια του κήπου μας, διάφορα μυρωδικά.
  • Γίγαντες φρέσκοι μαγειρευτοί: γίγαντες του κήπου μας με μυρωδικά.
  • Μπριάμ:  πατάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, φρέσκια ντομάτα, μυρωδικά στο φούρνο
  • Κλέφτικο στη γάστρα: χοιρινό, αρνί, μοσχάρι στη γάστρα, πιπεριά, φρέσκια ντομάτα, κεφαλοτύρι.
  • Κατσίκι κοκκινιστό: άγρια χόρτα, κόκκινη σάλτσα. 
  • Τράγο κοκκινιστό με χάντρες: ντόπια φρέσκα φασολάκια.
  • Γεμιστά: ντομάτες – πιπεριές: κρεμμυδάκι, ρύζι, κιμά, φέτα στο φούρνο.
  • Χυλοπίτες φούρνου: ντόπιες χυλοπίτες, ντόπια αυγά, τυρί ντόπιο και γάλα. 
  • Στιφάδο αρνάκι: αρνί, ντομάτα, κρεμμυδάκι, λάδι ελαιόλαδο με πατάτες τηγανητές.
  • Μουσακάς σπιτικός: μελιτζάνες, κιμά, μπαχαρικά, μπεσαμέλ, κεφαλοτύρι.
  • Παστιτσίο: μακαρόνια, κιμάς, τυρί, μπεσαμέλ.
  • Σπεντζοφάϊ : πιπεριές, φρέσκια ντομάτα, λουκάνικο. 
  • Κόκορας κρασάτος: κόκορας ντόπιος, φρέσκια ντομάτα, κρεμμυδάκια, ντόπιο ελαιόλαδο, μπαχαρικά.
  • Αρνάκι τουρλού η διαφορά: αρνάκι, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες, φρέσκια ντομάτα. 
  • Κατσικάκι καπαμάς: κατσικάκι γεμιστό με συκωταριές, έντερα ψιλοκομμένα, φρέσκια κρεμμυδάκια, άνηθο, ελαιόλαδο μαγειρευτό στη γάστρα. 
  • Άγρια χόρτα γιαχνί με αυγά: χόρτα, φρέσκια ντομάτα, αυγά, μυρωδικά.

Ψάρια φρέσκα Χορευτού. Ψητά η τηγανητά κατά παραγγελία.

Αστακός 

Καλαμάρια

  • Γαλοτύρι: μορφή τυριού τοπική, τριμμένο τυρί σε γάλα.
  • Φέτα: ντόπια με ελαιόλαδο και ρίγανη.
  • Φέτα ψητή: φέτα ντόπια ψητή στο φούρνο με ελαιόλαδο ντόπιο, πιπεριά και φρέσκια ρίγανη.
  • Σαγανάκι: κεφαλοτύρι τηγανητό.
  • Αντζούγιες: παστό με ντόπιο ελαιόλαδο, και ξύδι.
  • Κολιός παστός: ντόπιο ελαιόλαδο και ξύδι.
  • Ελιές λαδιού: ντόπιες ελιές με ντόπιο ελαιόλαδο.
  • Τσιτσίραβλα: άγρια χόρτα της περιοχής  με ντόπιο ελαιόλαδο.
  • Κρίταμα: άγρια χόρτα της περιοχής που μεγαλώνουν κοντά στη θάλασσα με ντόπιο ελαιόλαδο.
  • Σπιτικό τουρσί: πιπεριές, μελιτζάνες, κρεμμυδάκια, σκόρδο, σέλινο, καρότο μέσα σε αλμύρα και λάδι.
  • Κολοκυθάκια τηγανητά: ελαιόλαδο.
  • Μελιτζάνες τηγανητές:  ελαιόλαδο.
  • Γαύρος τηγανητός: ελαιόλαδο.
  • Σαρδέλα ψητή.
  • Πατάτα ψητή.
  • Σουπιές κρασάτες: σουπιές, ντομάτα, κρασί, ελαιόλαδο, κρεμμυδάκια, μυρωδικά.
  • Σουπιές με άγρια χόρτα: σουπιές, ντομάτα, άγρια χόρτα.
  • Γιαούρτι με μέλι και καρύδια. Όλα ντόπια!
  • Κυδώνι ψητό.
  • Μήλο ψητό.
  • Μπακλαβάς πηλιορείτικος: φύλλο σπιτικό, ζάχαρη, σιρόπι, κανέλλα,
  • Καρυδόπιτα: αυγά, καρύδια, ζάχαρη, παξιμάδι.
  • Μηλόπιτα: μήλα, καρύδια, βούτυρο, αυγό, ζάχαρη.
  • Μήλο
  • Καρύδι
  • Κυδώνι
  • Πορτοκάλι
  • Σύκο
  • Πέργαμο
  • Κίτρο
  • Κυδωνόπαστο
  • Κεράσι
  • Βύσσινο
  • Ντοματάκι
  • Βατόμουρο
  • Νεραντζάκι
  • Κάστανο
  • Κάστανα ψητά στην ξυλόσομπα
  • Χόρτα άγρια: ντόπιο ελαιόλαδο.
  • Μαρούλι: μαρούλι, κρεμμυδάκι, άνηθο, ελαιόλαδο ντόπιο.
  • Λάχανο: λάχανο, καρότο άνηθο, ελαιόλαδο ντόπιο.
  • Αγγουροντομάτα: ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι ξηρό, ελιές, ρίγανη, ελαιόλαδο ντόπιο.
  • Χωριάτικη:   ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι ξηρό, ελιές, ρίγανη, φέτα, ελαιόλαδο ντόπιο.
  • Ντομάτα με κρίταμα: εποχιακά άγρια χόρτα της περιοχής με ντόπιο ελαιόλαδο.
  • Βραστή σαλάτα καλοκαιρινή: φασολάκια φρέσκα βραστά, πατάτα, κολοκυθάκι, καρότο, πιπεριά με ελαιόλαδο η λεμόνι.
  • Τυροκαφτερή: φέτα, πιπεριά κόκκινη η πράσινη, ντόπιο ελαιόλαδο.
  • Τζατζίκι: γιαούρτι, αγγούρια, σκόρδο, ντόπιο ελαιόλαδο, μυρωδικά.
  • Ταραμοσαλάτα: ταραμάς, ψωμί, ντόπιο ελαιόλαδο, ξύδι.Παντζάρια: ντόπιο ελαιόλαδο με ξύδι.